لعشاق اكل اللحوم
سألت نفسك مرة الفرق بين اللحوم الطازجة والمثلجة
ليه فرق السعر كبير
هل اللحم المثلج له فائدة غذائية
هل عندك خلفية عن لحم الحمير؟ وازاي تعرفيه ؟؟؟
اللحم من اهم البروتينات لبناء جسم قوي وخلايا قوية
عشان نتعرف اولا ع اللحم الطازج لازم نستخدم الحواس التالية
اولا النظر
لون اللحم وردي فتح..خالي من اي الوان داكنة او سودة او زرقه.مذبوح بالمجازر ودا عن طريق رؤية ختم الذبح
طبعا الختم الحقيقي ثابت ولا يسيح علي الذبيحة بمعني مثلا مربع او مثلث مطبوع مكانه ومش سايح شبه الحكل كدا اما الختم المزور فيشبه الالوان السايحة او الكحل السايح يعني كإن الاختام خريطة علي الللحم
كمان اللحم الطبيعي السليم ما بيسقطش دم تحته انما ماية عادية مصفرة ولو دم دا معناه انها ما نزفتش وكانت مريضه بحمي قبل الدبح وفي الوقت ده بتكون لونها داكن
ما يكونش عليها اي حشرات مثل الدبانه مثلا ودا معناه ان ممكن تكون اللحمة لحيوان لحقوه وهو بيولد او كان هيفطس بعد الولادة او لحم به نسبه عفن وذو روايح كريهة
ثانيا حلسة الشم
تكون ريحة اللحم عادية مش نتنة ولا كريهه
ثالثا الملمس
اللحم الطازج ملمسه خشن ولو هنقطع بسكينه هنلاحظ خشونه اللحم اما الللحم الفاسد ذو ملمس دهني زي الصابون
رابعا اختبار الشربة
بمعني لو اشتريتي لحم وما عرفتيش تقيميه ممكن تعملي اختبار صغير هو انك تغلي شوية مايه وتحطي قطعه لحم وبعد دقيقتبن تشيلي الغطا فجاة
اذا شميتي ريحة عفنه او لقيتي الشربة اتعكرت وعليها ما يشبه تفل الشاي فهي غير سليمة ابدا
اللحم المثلج
لحم عادي جدا وانما مستورد من اماكن تربي فيها الحيوان علي حشائش وعفش الغابات والمراعي واكل الاوراق والاشجار والحطب مثل البرازيل والسودان والهند بمعني مافيش اعلاف مركزة ولا مصنعه بشكل يعلي القيم الغذائة والطعم باللحم
ولذلك بتكون السعر ارخص والطعم اقل
اما هي لحوم بقر وجاموس وغنم عادي
الحمير
عندما تذبح
مجرد ما تتسلخ بتتحول للون الازرق او الاحمر الداكن ..مدي علي اسود او ازرق
وبالتالي مش هتتباع قطع
لحمها مسكر جدا عشان نسبه الكربوهيدرات عاليه
لحم الحمير بيتفرم للاسف عشان ما يتكشفش ويضاف له لون يغطي المشكلة وبالتالي اشترو لحم وافرموه بلاش الجاهز
لحم الحمير له ريحة الاسطبل غير انه فرضا وضعنا حته في الحلة
بنلاقي بعد الغليان الشوربة زيتيه وعليها رغاوي بها ريحة البول الكريهة
التخزين الصحيح
طبعا لما تكون كمية اللحم كبيرة وهتتخزن في الديب فريزر وليس الثلاجة العادية عشان تفرق
اقصي مدة تخزين ٣ الي ٦ شهور للاحتفاظ بالقيمة الغذائية
بعد كدا تعتبر كونها لحم متلج زيها زي اللحم المتلج
قبل التخزين لابد من تقطيع اللحم وتبريده تحت مراوح
متفقين أن مافيش غسيل غير بس بعد الدبح
ونصفيه من كل نقطة ماية واهم شيء يبرد بمعني ما اخزنش اللحم سخن بعد الدبح مباشرة لان السخونة تتسبب في عفن اللحم من الداخل ويكون التتليخ خارجي فقط
استخدم اكياس بلاستك مش شنط بلاستيك يعني لازم اربطها بشكل ما يدخلش نقطة هوا جوة الكيس ولا ماية للحفاظ علي الصلاحية
لو اللحم فيه دهن اخزن الاكياس دي فوق مش تحت لان الدهن اول جزء يفسد من اللحم وطبعا لو الاكياس دي تحت خالص ممكن تفرقع ويدخلها هوا او ماية فتفيد وبالتالي فساد الكل لاي سبب
لما اخزن لازم اسيب فراغات بين الاكياس عشان الضغط ده ممكن يقطع الكيس
لو التخزين في فريزر التلاجة
لازم اخزن في اطباق فويل بس صحية وبعدها اغطيها بكيس شبه الحلويات كدا لاننا طبعا بنفتح التلاجة كل شوية فالطبق الفويل دع هيحتفظ بالبرودة اطول وقت ممكن ولو مافيش او قلقان منها يبقي في اكياس عادي بس سليمة.
طيب لو حبيت اطلع كيس واطبخة
اطلعه من الفريزر لرف التلاجة لمدة ساعتين علشان التلج يسيح وطبعا انا غاسلة اللحم كويس قبل التخزين بعد الدبح يعني يبقي ما اغسلش تاني واسقط اللحم علي طول في الحلة
الكلام ينطبق علي الدواجن بنفس الطريقة والفكرة
No comments:
Post a Comment
اكتب تعليق حول الموضوع